Meie kapsamaa

Kanatraktor

Kuidas ehitada kanatraktorit:
dscn1115.jpg

dscn1118.jpg

dscn1119.jpg

dscn1121.jpg

dscn1122.jpg

dscn1123.jpg

dscn1124.jpg

Siit saab munad kätte:
dscn1125.jpg

dscn1126.jpg

See kaadervärk tuleb tõsta kevadel (või sügisel) aiamaale. Kui traktori alt saavad umbrohujuured ära nokitud ja muld kobestatud ning kanasõnnikuga väetatud, siis edasi nihutada. Rattad võiks ka alla panna, oleks lihtsam lohistada.

10 thoughts on “Kanatraktor

  1. kodukana

    kas põhjas on ka võrk? plaan ka midagi analoogset ehitada kuid lähikonnas on rebased ja need kaevavad alt läbi.

  2. Margo

    Ei, põhjas ei ole võrku. Aga võrk ulatub igast küljest umbes paarkümmend sentimeetrit üle ääre ja ümberringi võrgu ääre peale on laotud kivid. Meil on ka palju rebaseid, aga siiamaani pole nad kanatraktoris käinud. Võib ka teha magamisruumile suletava ukse ja selle ööseks kinni panna.

  3. Margo

    Kahjuks jäi klambrilööjaga kinnitatud krohvivõrk liiga nõrgaks ja rebane pääses sisse 🙁
    Panin tugevama võrgu ja kinnitasin naeltega.

  4. Pingback: Meie kapsamaa » Blog Archive » Kanaaed

  5. seeneline

    rebane kaevab igal juhul läbi. endal kaevas, murdis kanad ja igal öösel viis ühe. Panin siis käigu ette silmuse, hommikuks silmusetraat kinnituskohast murdunud ja jälle kana kadunud. siis ehitasin kinnilangeva ukse mille pääästik kanalaiba jala küljes (piirdele väljapoole lapiti laiad lauad ja kivid peale) siis jäi rebane lõksu (enne kahtlustasin pigem mingit koera, kuna elan linnas). hommikul lasi pol. looma maha ja saadeti ekspertiisi. Taudis oli ja süsti sain ka

  6. Pääsu

    Päris mitu aastat vana postitus juba, aga küsimus kanade kohta. Kuidas teil talvise munemisega on olnud? Kas kanad on talvel ka neis traktorites (olnud)? Mis ajal munemine vähenenud on ja millal uuesti taastunud? Kas on veel soovitusi kanade talvise pidamise kohta?
    Aitäh! 🙂

  7. Margo Post author

    Tere, Pääsu!
    Ei, talvel mul kanad traktoris ei ole. Miinuskraadidega oleks seal neil liiga külm. Talvel on nad laudas koos lammastega. Tundub, et külm neil munemist eriti ei sega ja munevad isegi, kui laudas temperatuur alla nulli läheb ja munad lõhki külmuvad. Eks see oleneb toidust ka. Ma annan (vähemalt talvel) lisaks toidujäätmetele ja nisule spetsiaalset munakanade toitu ka. Aga vähemalt paarikuulise puhkuse teevad nad ikka. Tavaliselt umbes oktoobrist jõuludeni.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga